Om Mig

Uppväxt


Jag heter Anna Windelarv och det är jag som ligger bakom Windlande ord. Jag är uppvuxen med läsning som en självklar del av mitt liv. Mina föräldrar läste högt för mig som liten och när jag hade lärt mig läsa, läste jag högt för mina kompisar. Genom läsandet kom skrivandet och under åren har jag skrivit både dagbok och dikter men framför allt berättelser. Min farfar hade ett stort skrivbord i sitt arbetsrum där jag fick sitta mitt emot honom och skriva. Han tecknade bilder till mina historier som den amatörkonstnär han var och tillsammans hade vi en utställning på det lokala biblioteket. Det fick mig att känna mig som en riktig författare och respekten jag åtnjöt från jämnåriga kompisar, däribland populära skolelever som aldrig hade pratat med mig innan, var fantastisk.

Drömmarna om författaryrket har följt mig sedan dess men jag tog inte tag i mitt skrivande på allvar förrän 2020. Jag började gå skrivarkurser och workshops och läsa handböcker om skrivande. Jag hittade en daglig skrivrutin som jag håller fast vid och som är mycket viktig för mig.

Utbildning


Av en slump snubblade jag över en utbildning till manusutvecklande lektör. När jag förstod vad utbildningen innebar visste jag att jag hade hittat rätt och jag är glad över att jag vågade anta utmaningen. I september 2023 är jag färdigutbildad och redan nu tar jag gärna emot manus för lektörsläsning.

Jag är också utbildad lärare med över 20 års erfarenhet av att undervisa i svenska. Jag har en trygghet i det svenska språket och älskar att hjälpa andra att utveckla och förbättra sina texter.